Willem die Madoc maakte

Hardback
ISBN
9789028223035
Levertijd 1-4 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 27,50 € 25,23
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
In het voorjaar van 2017 ontdekt een Vlaamse mediëvist een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Bij bestudering raakt hij ervan overtuigd dat dit boekwerk eigenhandig werd geschreven door Willem, de dichter van het fameuze Van den vos Reynaerde en het mysterieuze boek Madoc.

Wanneer het de mediëvist niet lukt een cryptisch document hieruit, de sleutel tot het mysterie, te ontraadselen raakt hij in een staat van uitputting. In een visioen ziet hij dan voor zich hoe strandvissers tijdens een storm in 1196 een kleuter uit de branding halen. Die blijkt de enige overlevende van een schipbreuk te zijn. De jongen, een vermoedelijk koningskind, brengt zijn jeugdjaren door in een klooster nabij Brugge. Hij vertrekt om uit te zoeken waar hij vandaan komt. Onder de naam Madoc leidt hij een leven als ridder en vecht duels op leven en dood uit. Jarenlang is hij de rechterhand van de legendarische graaf Hincmar van Mourille. In Parijs ontpopt hij zich tot agnost en vrijdenker. Zwervend door Europa ontmoet hij een Brabantse dichteres. Hij volgt haar naar het noorden. Maar in der Lage Landen is de inquisitie actief. De ketterjagers krijgen ook deze man in het vizier.

In een enerverende roman onthult Nico Dros ons het leven en de geschiedenis van de raadselachtige Madoc, aan wie Willem een boek wijdde.
Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789028223035
Auteur Nico Dros
Uitgever Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Verschijningsdatum april 2021
Afmetingen 218 x 141 x 43 mm
Bindwijze Hardback
Taal Nederlands
Filiaal voorraad Almere, Alkmaar, Heemskerk, Heerhugowaard, Hoorn (Huesmolen), Krommenie, Medemblik, Purmerend
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Willem die Madoc maakte
Uw waardering