Over Stumpel

Over ons


Geschiedenis

De Stumpel groep is opgericht in 1880 in Hoorn (Noord-Holland). Destijds opende Stumpel zijn deuren als een kleine boekhandel en verrichte men ook drukwerk. Stumpel is vanaf de oprichting tot op heden in handen van de familie Stumpel en kent inmiddels de vijfde generatie binnen het bedrijf. Aan het roer staan nu Steef Stumpel en zijn zoon Jeroen. Een echt familiebedrijf! Het bedrijf kent zijn oorsprong door de overname van Hermanus Stumpel van de winkel van F.H.J. Pastoor in Hoorn. Dit was een winkel wat kantoor- en schrijfbenodigdheden verkocht en daarnaast ook handelde in allerlei religieuze zaken als kerkboeken, heiligenbeelden en rozenkransen. In 1898 verhuisde de winkel naar dé winkelstraat van Hoorn, het Groote Noord. In 1936 neemt Stumpel de eerste stap en scheidt men de boekhandel en de drukkerij. De drukkerij is inmiddels niet meer actief, maar heeft wel zijn sporen verdiend. Dit was namelijk de drukkerij waar de krant Het Westfriesch Dagblad, de voorloper van het NoordHollands Dagblad, werd gedrukt. Aan het eind van de jaren zestig werd er een nieuwe tak toegevoegd aan de naam Stumpel. Niet langer werd er alleen aan particulieren kantoorbenodigdheden verkocht, maar nu werd de nadruk ook op bedrijven, instellingen en overheden gelegd. In 1981 opende Stumpel voor de zakelijke tak een nieuwe vestiging, deze vestiging diende destijds ook als hoofdkantoor. Het huidige hoofdkantoor bekleedt Stumpel sinds 2002 en is gevestigd in Zwaag op het bedrijventerrein Westfrisia. Naast het hoofdkantoor, waar ook kantoorbenodigdheden verkocht worden, heeft Stumpel tien fysieke boekwinkels. Daarnaast heeft Stumpel een zakelijke webshop, opererend onder de naam Bos Office om met name de zakelijke markt in Friesland te bedienen met kantoorbenodigdheden. 

Koninklijke Hofleverancier

Als beloning voor het geleverde werk in de regio, ontving Stumpel op 8 november 2005 het predicaat bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier uit naam van toenmalig koningin Beatrix. Dit predicaat ontvangen alleen bedrijven die langer dan honderd jaar actief zijn en een zeer goede reputatie in de regio hebben. En dat niet alleen een bedrijf moet zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit, eisen waar Stumpel aan voldoet.

Van der Valk Retail Publieksprijs

In februari 2017 heeft Stumpel de Van der Valk Retail Publieksprijs uitgereikt gekregen tijdens het Westfries Ondernemersgala. Het is een publieksprijs waarbij door middel van stemmen mede bepaald wordt welke kandidaat de beste winkel van West-Friesland is. De onafhankelijke jury bestaat uit 9 leden met grote kennis van het Westfriese Bedrijfsleven en wordt met name geworven op niveau van directie en bestuur. Deze jury bepaalt elk jaar drie genomineerden. Het zwaartepunt bij het beoordelen van de nominatie ligt op strategisch beleid, het functioneren van de winkelformule en het innovatief gehalte van de retailer. Daarnaast richt de jury zich op uitstraling, service, personeel en beleving. Met 48% van de 15000 uitgebrachte stemmen is Stumpel winnaar van de Van der Valk Retail Publieksprijs 2016.

Waarom Stumpel

140 jaar kennis

Stumpel is een familiebedrijf uit West-Friesland (Noord-Holland) waar momenteel de vierde generatie de directie voert en de vijfde generatie al werkzaam is voor het bedrijf. Al sinds 1880 is Stumpel actief en is dus meer dan 140 jaar ‘jong’. Als één van de weinige retailers heeft Stumpel zowel boekhandels als de zakelijk kantoorgroothandels. Met tien vestigingen in Noord-Holland is Stumpel in de regio altijd in de buurt. Door deze unieke samenstelling onderscheidt Stumpel zich van andere spelers op de markt. Stumpel maakt de zaken niet spannender dan dat ze zijn, leveren zoals afgesproken, punt. Door transparantie te bieden en nuchter te blijven houdt Stumpel het inzichtelijk. Stumpel is aangesloten bij de grootste inkooporganisatie voor kantoorartikelen in de Benelux, Quantore. Hiermee bieden wij u kwalitatief uitstekende producten tegen en vaste lage prijs. Een oer-Noord-Hollands begrip in de regio. Stumpel is door zijn jarenlange opgedane kennis een stabiele speler in de Randstad. Stumpel kenmerkt zich door duidelijkheid en openheid naar al zijn relaties. Een partner met een duidelijke Westfriese mentaliteit.

Een belangrijke stap naar MVO is het bewust inkopen van ´groene´ producten. Stumpel geeft het goede voorbeeld door een breed scala aan duurzame artikelen aan te bieden. Wilt u geen omkijken meer naar uw voorraad kantoor- en kantineartikelen, zodat u niet op het laatste moment erachter komt geen papier meer te hebben? Dan creëert Stumpel voor u het concept ‘zorgeloos kantoor’. Stumpel zorgt ervoor dat u uw werk vlekkeloos kan blijven doen door een uitgekiende analyse, waarbij wij berekenen wat uw verbruik is en dat periodiek komen aanvullen zonder omkijken.

Onze accountmanagers

Mark Zwiebel

Mark Zwiebel

Office supplies

De Corantijn 63 Zwaag

06-41024162

Email: mzwiebel@stumpel.nl

LinkedIn: Mark Zwiebel

Neem contact op

Claudio Galano

Claudio Galano

Office supplies

De Corantijn 63 Zwaag

06-51550123

Email: cgalano@stumpel.nl

LinkedIn: Claudio Galano

Neem contact op

Bert van der Grift

Bert van der Grift

Vormgever

Koekoekstraat 3 Leeuwarden

06-23603233

Email: bvdgrift@stumpel.nl

LinkedIn: Bert van der Grift

Neem contact op