Presentatie

Presentatiemiddelen en toebehoren

Presentatiemiddelen kunnen u helpen om uw presentatie goed over te brengen op het publiek. Bepaalde presentatiemiddelen zorgen ervoor dat uw presentatie goed zichtbaar is voor iedereen. Andere hulpmiddelen kunnen uw verhaal verduidelijken. Zo weet u zeker dat uw luisteraars alles goed begrijpen. In de webshop van Stumpel vindt u een groot assortiment aan verschillende soorten presentatiemiddelen. Hierbij heeft u uiteraard de keuze uit de beste merken, zoals:

Soorten presentatiemiddelen

Er zijn verschillende soorten presentatiemiddelen die u kunnen assisteren bij het presenteren. Elk hulpmiddel heeft zo zijn voor- en nadelen. Om u te helpen bij het maken van een keuze hebben we alle soorten presentatiemiddelen voor u op een rij gezet. Zo krijgt u een goed overzicht van de mogelijkheden.

Whiteboards

Een whiteboard is een soort schoolbord waarop u aantekeningen kunt maken. Het betekent letterlijk ‘wit bord’. Whiteboards zijn soepeler om op te schrijven dan bijvoorbeeld krijtborden. Ook zijn ze goed te reinigen, relatief goedkoop in de aanschaf en kunt u er met behulp van magneten notities en andere documenten aan ophangen. Verder is het mogelijk om met een beamer beelden te projecteren op een whiteboard. Op deze manier kunt u tijdens uw presentatie aantekeningen maken op de projectie.

Flipovers

Een flipover is een groot notitieblok dat, net als een whiteboard, wordt gebruikt tijdens presentaties, vergaderingen en brainstormsessies. Flipovers zijn over het algemeen relatief klein van formaat vergeleken met een whiteboard. Hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen en worden ze vaak in wat kleinere ruimtes gebruikt. Een ander voordeel is dat u uw notities van te voren kunt maken. Zo kunt u uw presentatie goed voorbereiden.

Beamers

Met een beamer kunt u op groot formaat beelden projecteren op een daarvoor geschikte ondergrond. Door het grote beeld is uw presentatie voor iedereen duidelijk zichtbaar. Een beamer sluit u eenvoudig aan op uw laptop of computer. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk powerpoint presentaties geven.

Projectieschermen

Hoewel het mogelijk is om op een whiteboard beelden te projecteren, kunt u over het algemeen beter voor een projectiescherm kiezen. Projectieschermen zijn namelijk speciaal voor dit doeleind gemaakt. De kwaliteit is dan ook vele malen beter. Bovendien zijn whiteboards in sommige gevallen relatief klein vergeleken met een projectiescherm. Zo is het bijvoorbeeld beter om voor een groot projectiescherm kiezen als u een presentatie moet geven in een grote ruimte, zoals een aula.

Touchscreen monitoren

Een touchscreen monitor kunt u eigenlijk zien als een tablet op schoolbord formaat. Vergaderen en presenteren met een touchscreen monitor is daarom niet alleen leuk, maar ook nog eens efficiënt en inspirerend. Zo kunt u - naast het laten zien van bestanden en powerpoint presentaties - ook heel gemakkelijk aantekeningen maken op het scherm zelf, surfen op het internet en uw presentatie interactief maken door video's en geluiden af te spelen. Heeft u interesse? Bel dan naar 0229-253136 en vraag onze specialist naar de mogelijkheden.

Krijtborden

Ook krijtborden zijn erg geschikt om te gebruiken tijdens het presenteren. Onze krijtborden zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn zowel de krijtborden als de benodigde krijtjes erg goedkoop in de aanschaf.

Toebehoren

Voor sommige van deze presentatiemiddelen zijn verschillende toebehoren verkrijgbaar die u nodig zult hebben bij het presenteren. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste toebehoren.

Whiteboardstiften

Voor het schrijven op een whiteboard heeft u speciale whiteboard markers nodig. De inkt van deze whiteboard stiften is makkelijk te verwijderen. Dit in tegenstelling tot permanente markers. Voor het beste resultaat raden wij het aan om whiteboard stiften van hetzelfde merk als uw whiteboard te kopen.

Flipover stiften

Ook als u een flipover gebruikt heeft u speciale stiften nodig. In onze webshop kunt u flipover stiften kopen in verschillende kleuren, diktes en van verschillende merken. De inkt van deze stiften drukt niet door het papier heen. Hierdoor blijven notities op de volgende pagina goed leesbaar.

Flipoverpapier

Als u een flipover gebruikt heeft u, naast flipover stiften, ook flipoverpapier nodig. Dit zijn een soort grote notitieblokken die u kunt bevestigen aan uw flipover. Hiermee kunt u tijdens vergaderingen en presentaties gemakkelijk door de gemaakte aantekeningen bladeren. De notities kunt u bewaren voor de volgende keer of als naslagwerk.

Laserpointers

Met een laserpointer kunt u op afstand belangrijke notities op een projectiescherm of whiteboard aanwijzen. Hierdoor worden bepaalde aspecten van uw presentatie extra verduidelijkt.

Showalbums

Een showalbum is een map met insteekhoezen. In elke hoes kunt u een pagina van een verslag steken. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar zo beschermt u uw documenten ook tegen kreuken en vuil.

Presentatiemiddelen kopen op Stumpel.nl

In onze webshop kunt u op uw gemak alle presentatiemiddelen kopen die u nodig heeft. Of u nu op zoek bent naar een whiteboard of een laserpointer, bij Stumpel bent u aan het juiste adres! Ook voor planborden, congresartikelen en overige presentatiesystemen kunt u bij ons terecht.

Waarom Stumpel?

Met ruim 135 jaar ervaring is Stumpel ondertussen uitgegroeid als een van de meest vertrouwde kantoorartikelleveranciers in Noord-Holland. Klantvriendelijkheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Dit alles maakt dat we in 2016 de Van der Valk Retail Publieksprijs hebben mogen ontvangen.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over een van onze presentatiemiddelen? Of bent u op zoek naar een bepaald hulpmiddel en kunt u dit niet vinden in onze webshop? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers helpen u graag verder.