Lean Six Sigma Green & Black Belt

Paperback
ISBN
9789492240309
Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 40,99 € 37,61
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Inhoud
HOE DIT BOEK TE GEBRUIKEN 13
1 WORLD CLASS 15
1.1 CONTINU VERBETEREN 15
1.1.1 Geschiedenis van Lean en Six Sigma 15
1.1.2 Lean principes 15
1.1.3 Kwaliteitshuis 15
1.1.4 CIMM-raamwerk 16
1.2 KLANTWAARDE (VOC & CTQ) 16
1.2.1 CTQ ? Verpleegtehuis 16
1.2.2 CTQ ? Uitvoeringsorganisatie 16
1.2.3 CTQ ? Kogellager op as 16
1.2.4 CTQ-Flowdown ? Pannenkoeken bakken 17
1.2.5 CTQ-Flowdown ? Hotelkamer 17
2 POLICY DEVELOPMENT EN DEPLOYMENT 18
2.1 POLICY DEVELOPMENT 18
2.1.1 Missie, visie en kernwaarden 18
2.1.2 Waardestrategieën 18
2.1.3 Cost of Poor Quality 19
2.1.4 Strategie (BB) 19
2.2 POLICY DEPLOYMENT 20
2.2.1 Verandermanagement 20
2.2.2 Stakeholders en stuurgroep 20
2.2.3 Stakeholderanalyse 21
2.3 COMPETENTIEONTWIKKELING 21
2.3.1 Lerende organisatie (BB) 21
2.3.2 Effectieve communicatie (BB) 21
3 PROJECTMANAGEMENT 22
3.1 MANAGEN VAN EEN PROJECT 22
3.1.1 Projectprioritering 22
3.1.2 Projectleden motiveren en betrekken 22
3.1.3 Projectvertraging 22
3.1.4 Projectrisico?s 23
3.2 ROADMAPS VOOR PROCESVERBETERING 23
3.2.1 PDCA-roadmap 23
3.2.2 DMAIC-roadmap 23
4 CIMM LEVEL I ? CREËER EEN SOLIDE FUNDAMENT 25
4.1 PROFESSIONELE WERKOMGEVING 25
4.1.1 5S ? Op kantoor 25
4.1.2 5S ? Op computer 25
4.1.3 5S ? Activiteiten 26
4.1.4 5S ? Gemba walk 26
4.2 GESTANDAARDISEERD WERK 26
4.2.1 Standard Operating Procedure ? Vliegtuigvouwen 26
4.2.2 1-puntsles 27
4.3 KWALITEITSMANAGEMENT 28
4.3.1 Effectieve procesbeheersmethoden 28
?
5 CIMM LEVEL II ? CREËER EEN CONTINUE VERBETERCULTUUR 29
5.1 VISUEEL MANAGEMENT 29
5.1.1 Visualisatie op de werkvloer 29
5.2 PERFORMANCE MANAGEMENT 30
5.2.1 Ohno circle 30
5.2.2 Root cause analyse 30
5.3 BASIC QUALITY TOOLS 31
5.3.1 Affinity diagram ? Studenten 31
5.3.2 5-Why techniek ? Problem solving 31
5.3.3 Ishikawa ? Klachten pizza 32
5.3.4 Cause & Effect matrix ? Pannenkoeken bakken 33
EXCEL 33
5.3.5 Scatter plot / Puntenwolk ? Elektronisch systeem 33
5.3.6 Pareto chart ? Klanttevredenheid 34
5.3.7 Staafdiagram / Bar chart ? Corona 34
5.3.8 Staafdiagram / Bar chart ? Top 2000 34
5.3.9 Staafdiagram / Bar chart ? CPU2000 35
5.3.10 Taartdiagram / Pie chart ? Zaklantaarns 35
5.3.11 Time series plot ? Coronacijfers 36
5.3.12 Time series plot ? Gehaktballen 36
5.3.13 Histogram ? Gehaktballen 36
5.3.14 Histogram ? Uitkeringen 37
5.3.15 Boxplot ? Koffiepads 37
MINITAB 38
5.3.16 Kolommen stapelen 38
5.3.17 Kolommen transponeren 38
5.3.18 Subset data via een formule 39
5.3.19 Samenvoegen tekst uit 2 kolommen 39
5.3.20 Pareto-diagram ? Callcenter 39
5.3.21 Staafdiagram / Bar chart ? Callcenter 40
5.3.22 Taartdiagram / Pie chart ? Voedingssupplementen 40
5.3.23 Time series plot ? Marketing 40
5.3.24 Lijn diagram / Line plot ? Warenhuis 40
5.3.25 Histogram ? Distributiecentrum 41
5.3.26 Histogram (with fit and groups) ? Nokkenas 41
5.3.27 Box plot ? Gezondheidsonderzoek 42
5.3.28 Interval plot ? Hotel 42
5.3.29 Marginal plot ? Woonstijlproducten 42
5.3.30 Visualisatie ? Demografische data 43
6 CIMM LEVEL III ? CREËER STABIELE EN VOORSPELBARE PROCESSEN 44
6.1 PROCESS MAPPING 44
6.1.1 SIPOC ? Pannenkoeken bakken 44
6.1.2 SIPOC ? Pannenkoeken uitdetaillering 44
6.1.3 Stroomdiagram ? Zaklantaarns 45
6.2 PRESTATIEMAATSTAVEN 48
6.2.1 Takttijd ? Zaklantaarns 48
6.2.2 Takttijd ? Bekeuringen 48
6.2.3 Doorlooptijd ? Brieven 49
6.2.4 Doorlooptijd ? Aanvragen verwerken 49
6.2.5 First Time Right (FTR) en Rolled Throughput Yield (RTY) 50
6.3 BASIS STATISTIEK 51
6.3.1 Meetschalen 51
6.3.2 Gemiddelde en mediaan 51
6.3.3 Variantie, standaarddeviatie en range 51
6.4 WAARDESTROOM ANALYSE (VSM) 52
6.4.1 Drie M?s en acht verspillingen 52
6.5 VERMINDEREN VAN VERSPILLING (MUDA) 53
6.5.1 Verspillingen ? Logistiek proces 53
6.6 VERMINDEREN
Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789492240309
Auteur H.C. Theisens
Uitgever LSSA B.V.
Verschijningsdatum april 2021
Afmetingen 255 x 180 x 24 mm
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lean Six Sigma Green & Black Belt
Uw waardering