Wat schaft de pot
Judith Brouwer
ISBN: 9789464711530
2024
Dit product is momenteel niet op voorraad, maar u kunt het wel bestellen. Wij zullen uw bestelling zo snel mogelijk verwerken en verzenden zodra het word geleverd door de leverancier. Bedankt voor uw geduld!
€ 21,90(incl. BTW)
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
Beschrijving
Iedereen eet, maar wat we eten en waarom verschilt van mens tot mens. Ons eten staat centraal in veel socio-economische, politieke en culturele debatten. Waar gaan deze discussies precies over? Kunnen we eigenlijk wel spreken van een typische Nederlandse eetcultuur?
De auteurs van Wat eten we vandaag? brengen vanuit verschillende disciplines eetcultuur in Nederland en Nederlandse eetcultuur in het buitenland ter tafel. Ze duiken de geschiedenis in van de culinaire diplomatie, onderzoeken de koloniale sporen van ingredie?nten en gerechten in archieven, en bieden historische bespiegelingen op hoe ?typisch Nederlands? bekende lekkernijen als drop en oliebollen eigenlijk zijn. Ze onderzoeken in hoeverre verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse eetcultuur tot uiting komen in dialectspreekwoorden, en hoe het thema voedsel terugkomt in de taal- en cultuurcollecties van het Meertens Instituut. Vanuit een toekomstgerichte blik richten de auteurs zich ten slotte op veranderende normen over voedsel en gezondheid, waarbij steeds meer niet alleen de gezondheid van het individuele lichaam, maar ook de gezondheid van de planeet centraal staat.
Wat eten we vandaag? brengt historische, culturele en taalkundige inzichten samen en biedt zo een rijk, smaakvol palet aan perspectieven op eetcultuur in Nederland.
De auteurs van Wat eten we vandaag? brengen vanuit verschillende disciplines eetcultuur in Nederland en Nederlandse eetcultuur in het buitenland ter tafel. Ze duiken de geschiedenis in van de culinaire diplomatie, onderzoeken de koloniale sporen van ingredie?nten en gerechten in archieven, en bieden historische bespiegelingen op hoe ?typisch Nederlands? bekende lekkernijen als drop en oliebollen eigenlijk zijn. Ze onderzoeken in hoeverre verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse eetcultuur tot uiting komen in dialectspreekwoorden, en hoe het thema voedsel terugkomt in de taal- en cultuurcollecties van het Meertens Instituut. Vanuit een toekomstgerichte blik richten de auteurs zich ten slotte op veranderende normen over voedsel en gezondheid, waarbij steeds meer niet alleen de gezondheid van het individuele lichaam, maar ook de gezondheid van de planeet centraal staat.
Wat eten we vandaag? brengt historische, culturele en taalkundige inzichten samen en biedt zo een rijk, smaakvol palet aan perspectieven op eetcultuur in Nederland.
Meer informatie
Druk
2
Gewicht
314gram
Taal
Nederlands
Verschijningsvorm
Paperback
NUR-code
680
Uitgever
Sterck & De Vreese
Formaat
214 x 140 x 14 mm
Auteur
Judith Brouwer
Verschijningsdatum
15-01-2024
ISBN
9789464711530
Verschijningsjaar
2024
