
Kookboek van de Lage Landen
Recepten uit vijfhonderd jaar culinaire geschiedenis
ISBN: 9789492821225
2025
€ 15,95(incl. BTW)
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
Beschrijving
Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moesten zetten. En eind 19e eeuw spanden leraressen van de nieuw opgerichte kookscholen zich in om ook de armere stads- en plattelands-bewoners aan een smakelijke en vooral gezonde maaltijd te helpen.
Kookboek van de Lage Landen geeft aan de hand van originele en maakbare recepten een inkijkje in de rijke en boeiende eethistorie van Nederland.
Meer informatie
Druk
1
Gewicht
297gram
Taal
Nederlands
NUR-code
440
Uitgever
Het Zwarte Schaap
Formaat
208 x 133 x 17 mm
Verschijningsdatum
17-02-2025
Pagina's
96
Verschijningsjaar
2025
ISBN
9789492821225
