Kookboek van de Gouden Eeuw

Paperback
ISBN
9789082347579
Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
€ 13,51 € 12,39
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
  • Woon je in de omgeving? Dan bezorgen wij je bestelling zelf.
  • Meer dan 140 jaar ervaring in boeken en kantoorartikelen.
  • Vraag? Bel of mail ons! Of kom langs in één van onze winkels.
Beschrijving
Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.
De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.
Meer informatie
Meer informatie
ISBN 9789082347579
Auteur Manon Henzen
Uitgever Het Zwarte Schaap
Verschijningsdatum april 2018
Afmetingen 188 x 120 x 15 mm
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Filiaal voorraad Heemskerk
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kookboek van de Gouden Eeuw
Uw waardering