Hommage
50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
Sergio Herman
ISBN: 9789038811420
2022
Voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag geleverd.
€ 20,00(incl. BTW)
Beschrijving
De juten mosselzakken die hij ooit voor zijn vader sjouwde kan Sergio Herman n¿g in zijn handen voelen snijden; de geur van die ruwe stof, volgezogen met mosselvocht ? over de drempel en naar de keuken ermee. Daarna kwam het ontbaarden en wassen, het snipperen van kilo?s ui, terwijl al die schelpjes slapend wachtten.
Hoewel Sergio ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen, zoals we ons uiteindelijk allemaal met onze herkomst te verzoenen hebben. Samen met chef Syrco Bakker van restaurant Pure C opende hij in de zomer van dat jaar een pop-uprestaurant aan het strand van Zeebrugge. Moules Frites was een overweldigend succes, met als hoofdgerecht van het menu een grote pan mosselen in wittewijnsaus volgens Sergio?s familierecept.
In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.
Hoewel Sergio ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen, zoals we ons uiteindelijk allemaal met onze herkomst te verzoenen hebben. Samen met chef Syrco Bakker van restaurant Pure C opende hij in de zomer van dat jaar een pop-uprestaurant aan het strand van Zeebrugge. Moules Frites was een overweldigend succes, met als hoofdgerecht van het menu een grote pan mosselen in wittewijnsaus volgens Sergio?s familierecept.
In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.
Meer informatie
Pagina's
256 pagina's
Druk
1
Gewicht
984gram
Taal
Nederlands
Verschijningsdatum
september 2022
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsvorm
Hardback
NUR-code
440
Auteur
Sergio Herman
Formaat
259 x 205 x 28 mm
ISBN
9789038811420
Verschijningsjaar
2022
