Please select a wishlist
?>
Contact
Winkelwagen

Handlettering

Bullet journals

Handletter tools

Oostindische inkt Pelikan flacon 30ml zwart

Speciale prijs € 5,0699 € 4,1900 Normale prijs € 6,1105

STABILO Point 88 fineliners rollerset - 20 stuks

Speciale prijs € 13,9634 € 11,5400 Normale prijs € 16,8190

 

Handlettering: iedereen kan hét

De combinatie van schrijven en tekenen, ook wel handletteren genoemd, is al lang een populaire hobby. Met behulp van  (speciale) fineliners, potloden of verf is het de kunst om zo mooi mogelijk te schrijven. Alles wat u nodig heeft om te handletteren vindt u in de webshop van Stumpel:

  • ● Potloden
  • ● Kalligrafiepennen, bijvoorbeeld micron fineliners
  • ● Brushpen
  • ● Papier of een oefenblok
  • ● Stiften of verf

Iedereen kan handlettering leren. Bij ons zijn verschillende (oefen)boeken verkrijgbaar om het stap voor stap onder de knie te krijgen. De diverse boeken, werkboeken en bullet journals helpen u om steeds mooier letters te tekenen.

Wat is handlettering?

Bij handletteren tekent u letters op een creatieve manier. De huidige vorm van het tekenen van letters, het handletteren dus, is ontwikkeld uit de kalligrafie, de schoonschrijfkunst. In deze digitale tijd waarin steeds minder met de hand wordt geschreven, is handletteren verheven tot een nieuwe kunstvorm. Af en toe verlangen we terug naar de goede oude tijd toen onder andere het schrijven nog handmatig gebeurde. Door het handletteren ontspant u en bent u even helemaal weg uit het computertijdperk.

Het benodigde materiaal

Voor het handletteren zijn er veel materialen te verkrijgen. U tekent de letters met een pen of een stift. Professionals gebruiken vaak een fineliner (fijnschrijver). Als u nog geen ervaring heeft met handletteren, is het soms lastig om alle letters even groot te maken. Daarvoor biedt Stumpel een groot assortiment aan handletteroefenblokken. Oefenen kan heel goed met een Bullet Journal. Dit is dan ook een populair oefenblok. In ons assortiment vindt u diverse oefenblokken. Ook een speciaal handletteringboek is onmisbaar om het handletteren goed onder de knie te krijgen. Populair zijn de boeken van Karin Luttenberg. Met het boek ‘Handlettering doe je zo’ of de bijpassende werkboeken leert u snel en eenvoudig handletteren. Naast boeken en Bullet Journals biedt Stumpel ook verschillende soorten handletterpennen aan zoals brush-pennen en ecoline pennen.

Schoonschrift is een ware kunst 

Handletteren bestaat al heel lang. In het Romeinse tijdperk werd er al gekalligrafeerd. Eerst was het een taak van de slaven, later werd het uitgevoerd door de monniken. In de middeleeuwen ontstonden er zelfs speciale gildes voor deze kunstvorm.  Daarna verspreidde het tekenen van letters zich langzaam uit over de rest van de wereld.  Handlettering ziet u ook vaak in het straatbeeld. Denk maar aan de reclameborden op de markt of bij een restaurant.

Aan de slag? Bestel het materiaal online

Bij Stumpel bent u aan het juiste adres voor al uw handleteringbenodigheden. Ook kunt u bij ons  online allerlei andere hobby-artikelen bestellen op het gebied van schilderen en tekenen. Hiervoor hebben wij een ruim assortiment schetsboeken, papier, verfmateriaal, pennen, potloden en stiften.  Als u voor €20,00 of meer besteld, verzenden wij gratis. Kunt u een product niet vinden? Dan kunt u altijd uitgebreid zoeken via de zoekbalk bovenaan de pagina. Verder zijn wij voor al uw vragen iedere werkdag telefonisch bereikbaar.