Carpati
recepten uit het hart van Oost-Europa
Irina Georgescu
ISBN: 9789461432889
2022
Voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag geleverd.
€ 27,50(incl. BTW)
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
Beschrijving
Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa
De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de
belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit
en culinaire tradities hoog in het vaandel en
verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten.
Met Carpati maak je kennis met de Roemeense
keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland,
Turkije en de Slavische landen in het
zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en
Saksische keukens in het noorden.
Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan
chacuterie als Ple?coi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld
door pickles en kleine salades als gefermenteerde
kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine
met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de
Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi
of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde
bosuitjes.
Maak zelf, bor?, een van de belangrijkste basisingredi¿nten
van de Roemeense keuken: een gefermenteerde
drank met een delicate zoetzure smaak
waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak
je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de
diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met
kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif,
filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.
De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de
belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit
en culinaire tradities hoog in het vaandel en
verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten.
Met Carpati maak je kennis met de Roemeense
keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland,
Turkije en de Slavische landen in het
zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en
Saksische keukens in het noorden.
Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan
chacuterie als Ple?coi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld
door pickles en kleine salades als gefermenteerde
kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine
met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de
Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi
of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde
bosuitjes.
Maak zelf, bor?, een van de belangrijkste basisingredi¿nten
van de Roemeense keuken: een gefermenteerde
drank met een delicate zoetzure smaak
waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak
je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de
diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met
kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif,
filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.
Meer informatie
Pagina's
224 pagina's
Druk
1
Taal
Nederlands
Taal
Onbekend
Verschijningsdatum
november 2022
Uitgever
Good Cook B.V.
Verschijningsvorm
Hardback
NUR-code
442
Gewicht
1006gram
Auteur
Irina Georgescu
Formaat
252 x 202 x 28 mm
Verschijningsdatum
21-11-2022
ISBN
9789461432889
Verschijningsjaar
2022
