Please select a wishlist
?>
Contact
Winkelwagen

boekenweek

De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangt u dit boek gratis in de boekwinkel bij besteding van ten minste € 12,50 aan boeken. Het Boekenweekessay bij het thema Natuur wordt geschreven door auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw. Het essay is in de Boekenweek 2018, voor € 3,50 in onze winkels te koop. Wilt u een gesigneerd exemplaar ontvangen van het Boekenweekgeschenk? Kom dan naar onze winkel op de Grote Noord, Hoorn op dinsdag 13 maart om 14.00 uur. Griet op de Beeck bezoekt dan onze winkel!

Thema natuur

Thema Boekenweek 2018: Natuur

De natuur, daar horen we bij' - Jan Terlouw

Zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart vindt de 83ste Boekenweek plaats! Het thema dit jaar is Natuur. Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is dit jaar het Boekenweekgeschenk. Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018, deze is tijden de Boekenweek voor € 3,50 verkrijgbaar in onze winkels.

'En toch is alles wat we doen natuur' - Leo Vroman

Er wordt en is veel geschreven over de natuur, natuur is dan ook meer dan alleen flora en fauna. Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: ‘en toch is alles wat we doen natuur’, deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur.

Er is echt veel geschreven wat behalve bovenstaande titels gaan de volgende hedendaagse titels én ook klassiekers over de natuur. Is het niet over de gevaren van de natuur en de klimaatveranderingen, gaat het wel over onder andere het typische Hollandse landschap. Grip (Stephan Enter), Leven van Pi (Yann Martel), in Zeitoun (Dave Eggers), Nooit meer slapen (W.F.Th. Hermans), Moby Dick (Herman Melville), Solar (Ian McEwan)Natuurdagboek (Nescio), Boven is het stil (Gerbrand Bakker).

Ook niet te vergeten, als onderdeel van de natuur: dieren. Anton Koolhaas en Toon Tellegen zijn auteurs die echt boeiend over dieren kunnen verhalen.Boeken over dieren zijn onder andere: Dagboek van een Poes (Remco Campert), De Ruiter (Jan van Mersbergen) en De verwarde cavia (Paulien Cornelisse). Midas Dekkers is een van de vele biologen in de Nederlandse letteren, van hem is de onvergetelijke quote: “Echte fauna en flora kennen de mensen vooral van de slager en de groenteboer”.