
Dankzij de microben
Hun betekenis voor plant, dier en mens
Marc-André Selosse
ISBN: 9789062245499
2021
Dit product is momenteel niet op voorraad, maar u kunt het wel bestellen. Wij zullen uw bestelling zo snel mogelijk verwerken en verzenden zodra het word geleverd door de leverancier. Bedankt voor uw geduld!
€ 22,50(incl. BTW)
Het voordeel van lokaal bestellen bij Stumpel
Beschrijving
Dankzij de microben toont de samenhang tussen alle vormen van leven op microbieel niveau. Microben zijn geen ongewenste kostgangers, maar noodzakelijke en wonderkrachtige organismen en van belang voor plant, dier en mens.
Eerst beschrijft Selosse hoe de symbiose tussen microben en planten is waargenomen, hoe die symbiose heeft geresulteerd in nieuwe eigenschappen en hoe die het functioneren van elke symbiotische partner beïnvloeden.
Daarna ontcijfert hij de buitengewone symbiotische aanpassingen van dieren, zowel op het land als in het water.
Vervolgens beschrijft Selosse onze eigen microbiële metgezellen: de menselijke microbiota en zijn alomtegenwoordige en soms onverwachte bijdragen.
Tot slot demonstreert hij de rol van microbiële symbioses in ecosystemen, in de evolutie van het leven en de culturele en voedingspraktijken van beschavingen. En, als een echte Fransman, illustreert hij dat aan de hand van de productieprocessen van culinaire geneugten als wijn, kaas en bier.
Eerst beschrijft Selosse hoe de symbiose tussen microben en planten is waargenomen, hoe die symbiose heeft geresulteerd in nieuwe eigenschappen en hoe die het functioneren van elke symbiotische partner beïnvloeden.
Daarna ontcijfert hij de buitengewone symbiotische aanpassingen van dieren, zowel op het land als in het water.
Vervolgens beschrijft Selosse onze eigen microbiële metgezellen: de menselijke microbiota en zijn alomtegenwoordige en soms onverwachte bijdragen.
Tot slot demonstreert hij de rol van microbiële symbioses in ecosystemen, in de evolutie van het leven en de culturele en voedingspraktijken van beschavingen. En, als een echte Fransman, illustreert hij dat aan de hand van de productieprocessen van culinaire geneugten als wijn, kaas en bier.
Meer informatie
Druk
1
Gewicht
569gram
Taal
Nederlands
NUR-code
922
Formaat
220 x 150 x 27 mm
Auteur
Marc-André Selosse
Verschijningsdatum
08-10-2021
Uitgever
BoekWerkUtrecht
ISBN
9789062245499
Verschijningsjaar
2021
