Please select a wishlist
?>
Contact
Winkelwagen

Rekenmachines

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Rekenmachine Casio FX-82 Solar

  421805 zal binnenkort verschijnen
  Speciale prijs € 15,7179 € 12,9900 Normale prijs € 18,9365
 2. Rekenmachine HP Office Calculator 100

  HP
  422442 zal binnenkort verschijnen
  € 18,0895 € 14,9500

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Rekenmachines

Ben je op zoek naar een rekenmachine? Stumpel heeft voor jou de beste rekenmachines geselecteerd. De rekenmachines die je online bij ons kunt kopen zijn geschikt voor gebruik op het middelbaar en hoger onderwijs. Ook zijn deze rekenmachines prima te gebruiken op kantoor. In ons assortiment vind je onder andere de volgende rekenmachines:

Alle rekenmachines, ofwel calculators beschikken over meer dan 200 geïntegreerde functies voor het maken van geavanceerde berekeningen. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste rekenmachine, zijn onze medewerkers jou graag van dienst. 

Welke rekenmachines zijn toegestaan op het Centraal Examen?

Op het Centraal Examen zijn vanaf 2018 (havo) enkel grafische rekenmachines als hulpmiddel voor het vak wiskunde toegestaan. Voor vwo-examenkandidaten gaat deze regeling vanaf 2019 van start. Dit heeft het College van Toetsing en Examens besloten om zo gelijke kansen te creëren voor alle examenkandidaten. Wiskunde A, B en C zijn de vakken waar het gebruik van een grafische rekenmachine is toegestaan. Voor het gebruik van een rekenmachine is een bepaalde vereiste gesteld. De calculator moet namelijk beschikken over een verplichte examenstand. Ook apparaten waarbij het geheugen kan worden gewist door een reset zijn toegestaan. Een grafische rekenmachine kan een oplaadbare accu hebben of op batterijen werken. Een goedgekeurde rekenmachine is bijvoorbeeld Texas TI-84+CE-T.

Grafische rekenmachine van Texas Instruments

De TI 84+ zijn betrouwbare en veelzijdige grafische rekenmachines die worden voorgeschreven voor de havo en het vwo. De rekenmachine is een handig hulpmiddel voor wiskunde en natuurwetenschappen. Er zijn meerdere uitvoeringen. Bij Stumpel vind je TI-84 plus CE-T. Deze grafische rekenmachine is toegestaan op het eindexamen. Wanneer het apparaat in de examenstand staat knippert er een ledlampje. Ook de blauwe balk bovenaan het scherm laat zien dat je een toegestane rekenmachine gebruikt. Overige eigenschappen van deze calculator zijn: scherm met hoge resolutie en verlichting, schokbestendige schuifdeksel, oplaadbaar en lichter en werkt tot 50% sneller dan de TI 84 Plus C.

Wetenschappelijke rekenapparaten

In ons assortiment vind je een aantal wetenschappelijke rekenmachines. De Casio FX-82EX is er bijvoorbeeld één. Deze rekenmachine valt onder de ClassWiz-serie. Als opvolger van de niet meer leverbare Casio FX-82ES PLUS heeft dit apparaat een lcd scherm een resolutie die vier keer hoger is. In het geheugen van deze rekenmachine kun je tot negen sommen opslaan. Een ander wetenschappelijk rekenapparaat in ons assortiment is de Casio FX-82MS met dubbel display. Ook de TI30X Pro Multiview van Texas Instruments heeft de mogelijkheid om in één scherm meerdere berekeningen weer te geven.

Online bestellen bij Stumpel

Het is heel eenvoudig om bij Stumpel een rekenmachine te kopen. Als je op werkdagen voor 17:00 uur bestelt, heb je vaak de volgende dag je bestelling in huis. Boven €20,00 is verzenden gratis. Heb je vragen over het bestelproces? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0229-253136 of stuur een e-mail naar info@stumpel.nl. Je kunt je bestelling thuis laten bezorgen maar ook ophalen in één van vestiging bij jou in de buurt.